نقاشی ساختمان

نقاشی ساختمان

نقاشی ساختمان چیست

اولین، ساده ترین و ارزان ترین کاری که برای زیبایی هر خانه ای می توان انجام داد، نقاشی ساختمان (رنگ کردن) آن است. مطالب زیر، اطلاعات اولیه ای را جهت این کار در اختیار شما می گذارند:

انواع رنگهایی که می توانید انتخاب کنید:

  1. رنگ روغنی براق

بسیار براق است و سطحی بسیار صاف و شفاف دارد و نور را منعکس می کند، به همین دلیل اگر از این رنگ استفاده کنید، جزئی ترین تحدب یا تقعر در دیوار (که البته وجود آن در هر دیواری طبیعی است)، کاملاً مشهود خواهد شد.

سطح دیوار توسط گچ کار (سفیدکار) ساخته شده و صاف می شود. اگر گچ کار سطح دیوار را دقیق و کامل شمشه نکند، شما هنگام تحویل گرفتن کار از او، متوجه تحدب یا تقعر دیوار نخواهید شد. نقاش ساختمان برای رفع این ایراد فقط می تواند رنگ را مات تر بسازد.

معمولاً نقاشهای ساختمان رنگ روغنی براق را با رنگ روغنی مات مخلوط می کنند و رنگ نیمه مات می سازند (در ادامه توضیح داده خواهد شد).

  1. رنگ روغنی مات

پس از خشک شدن، مات می شود، اگر گچ دیوار، انحنا یا ناهمواری داشته باشد، رنگ مات آن را مخفی نگاه می دارد، ولی در صورت شستشو، جای دستمال روی رنگ روغنی مات باقی می ماند.

  1. رنگ روغنی نیمه مات

با مخلوط کردن شماره 1 و 2 حاصل می شود، معمولاً در نقاشی ساختمان، رنگ روغنی مات را با براق مخلوط می کنند تا ضمن حفظ قابلیت شستشو، تحدب و تقعر سطح دیوار مخفی شود.

نسبت مخلوط کردن رنگ روغنی مات و براق به تجربه نقاش و جنس رنگ بستگی دارد. نقاشها، برای رنگ کردن دیوارهای صاف تر و هموارتر، رنگ روغنی براق بیشتری استفاده می کنند.

  1. رنگ پلاستیک

رنگی بدون بو است و حلال آن آب است، قابل شستشو نیست و در برابر کثیفی آسیب پذیر است. به همین دلیل معمولاً فقط برای سقف استفاده می شود.

  1. مولتی کالر

نوعی رنگ صنعتی جدید است که نیاز به حلال نداشته و با افشانه (پیستوله) به دیوار پاشیده می شود، بوی بدی ندارد و سریع خشک می شود. قابلیت شستشوی آن کمتر از رنگ روغنی است (بیشتر برای کسانی توصیه می شود که به جای شستن دیوار، دو سال یک بار آن را رنگ می کنند).

از نظر ظاهری براقیت کمتری نسبت به رنگ روغنی و حتی نیمه مات دارد و به همین دلیل تحدب و تقعر سطح دیوار را به خوبی مخفی می کند. عکس زیر چند طرح از مولتی کالر را نشان می دهد. مولتی کالر دارای تنوع رنگ بسیار زیادی است.

به دلیل وجود برجستگیهای ریز در سطح آن، در صورتی که بعد از چند سال بخواهید دوباره از رنگهای روغنی (نیمه مات یا مات) استفاده کنید، کارتان کمی سخت تر خواهد بود، زیرا نقاش باید سطح آن را با بتونه و سمباده صاف نماید.

  1. آکریلیک

نوعی رنگ جدید، بدون بو و حلال در آب است. با غلطک اجرا می شود و قیمت آن در حدود رنگ روغنی است. قابلیت شستشو آن از رنگ روغنی کمتر است.

  1. کنیتکس

با پیستولت اجرا می شود و به دلیل زبری سطح آن، در برابر کثیفی آسیب پذیر است. سرعت اجرای زیاد و بوی کمی دارد. در انواع روغنی، اکریلیک و حلال در آب وجود دارد. کنیتکسهای روغنی و اکریلیک قابل شستشو هستند و بیشتر برای نما و راه پله ها استفاده دارند.

در صورت استفاده از کنیتکس برای فضای داخل منزل، اگر بعد از چند سال بخواهید دوباره از رنگهای روغنی (نیمه مات یا مات) استفاده کنید، کارتان بسیار سخت تر خواهد بود، زیرا نقاش باید سطح آن را با بتونه و سمباده صاف نماید.

  1. رولکس

همان کنیتکس است، فقط با این تفاوت که یک لایه تئینی از دانه های رنگی روی آن اجرا می شود.

  1. بلکا

نوعی الیاف است که در آب مخلوط شده و بدون نیاز به زیرسازی (به غیر از موردی که زیر کار رنگ پلاستیک باشد)، با ماله به دیوار کشیده می شود. به دلیل جنسش، در برابر رطوبت مقاوم است و بیشتر برای دیوارهایی به کار می رود که رطوبت و ایراد زیادی زیر کار دارند.

بلکا عایق حرارتی و صوتی مناسبی است. سطح بلکا روی دیوار، مطابق شکل شبیه به الیاف پارچه است به همین دلیل در صورت برخورد لوازم خانه یا اشیای نوک تیز با آن، اثری روی آن باقی نمی ماند.

الیاف بلکا ضد آتش بوده و تنوع رنگ بسیار زیادی دارند، طیف و مقدار استفاده از هر رنگ قابل انتخاب است.

تفاوت نقاشی با قلم مو و غلطک

نقاشی با غلطک، رنگ بیشتری مصرف می کند، پوشش بهتر و سرعت اجرای بیشتری دارد. در نقاشی ساختمان با غلطک، نقاش دفعات کمتری هر دیوار را رنگ می کند.

نقاشها در نقاشی با قلم مو، رنگ را رقیق تر می سازند و قلمو را تا نیمه در رنگ فرو می برند تا اثر قلم مو روی دیوار باقی نماند و شره نکند. قدرت پوشش رنگ با استفاده از قلم مو کمتر بوده و در نتیجه نقاش باید تعداد دفعات بیشتری هر دیوار را رنگ کند.

قلمو را در گذشته از موی اسب می ساختند، ولی اخیرا از الیفاف مصنوعی در آن استفاده می شود.

ویژگیهای یک نقاشی خوب:

  1. پوشش رنگ در همه دیوارها یکسان و یکنواخت است.
  2. کلید و پریزها باز شده و بعد از نقاشی مجدداً نصب می شوند. یک نقاش باسلیقه حتی رادیاتورها را نیز باز می کند (در صورت نشت آب از شیر رادیاتورها، هزینه تعمیرات به عهده صاحب خانه است).
  3. چهارچوبها و دربها (غیر از درب اصلی) را نیز رنگ می کند.
  4. رنگ پیستوله را نباید عمود پاشید تا شره نکند.

بایدهای قبل از نقاشی ساختمان:

  1. منشأ رطوبت و نم در دیوارها باید رفع شود تا دیوارها خشک شوند. معمولاً دیوار سرویسهای بهداشتی به دلیل باز شدن بندهای کاشی نم می گیرند. با استفاده از چسب بندکشی یا مخلوط پودر سنگ و سیمان سفید باید بندها را پر کرد.
  2. با توجه به شرایط، سلیقه و مطالب مذکور، نوع رنگ را انتخاب کرده و از متخصص اجرای آن استفاده کنید. معمولاً برای فضاهای کوچک تر، از رنگ روشن استفاده می شود.
  3. برای رنگ کردن رادیاتورهای شوفاژ باید از رنگهای مخصوص که به حرارت بیشتر از 130 درجه مقاومند استفاده شود نه رنگ معمولی.

مبنای محاسبه قیمت در نقاشی ساختمان

  1. قیمت نقاشی از قرار هر متر مربع دیوار و سقف ؟ تومان است. معمولاً نقاشها در یک محاسبه ساده متراژ واحد مسکونی را در عدد 3 ضرب می کنند و حاصل بسیار نزدیک به متراژ دیوارها و سقف است. مثلاً یک واحد 70 متری، 210 متر مربع کار نقاشی دارد.
  2. معیار دیگر، توافق اولیه بین نقاش و صاحب کار است (کنترات)؛ که در این حالت باید رنگ کردن چهارچوبها، درب اتاقها، بازکردن کلید و پریزها، رادیاتورها و پنجره ها را در توافق ذکر کرد.

کلینیک ساختمانی TakEv: انواع نقاشی ساختمان

مطالب مرتبط