درب ام دی اف

درب MDF

تفاوت HDF با   MDF و کاربرد آنها در صنعت درب

MDF  و HDF تخته فیبر هستند و به طور کلی تخته فیبرها را از نظر فشردگی می توان به سه دسته تقسیم کرد

1-LDF (Low Density Fiberboard)

LDF با وزن مخصوص 650-550 کیلو گرم بر متر مکعب جهت استفاده در مواردی که نیاز به استحکام بالا وجود ندارد عرضه می شود مانند ساخت پروفیل های تزئینی،ساخت غرفه های نمایشگاهی و…

2-MDF (Medium Density Fiberboard)

نوعی تخته فیبر است که چگالی آن بین 800-650 کیلو گرم بر متر مکعب می باشد .

MDF هم به طور خام و هم به طور روکش شده تولید و عرضه می شود.انواع روکش های MDF شامل روکش ای چوبی (گونه های مختلف)،کاغذی،ملامینه ،PVC و…  می باشد که تمامی آن ها به نوعی در صنعت درب کاربرد دارند.

3-HDF (High Density Fiberboard )

در واقع با بیشتر کردن میزان فیبر ،چسب و فشار در حین تولید اوراق سنگین تری با چگالی بالای 800 کیلو گرم بر متر مکعب تولید می شود.افزایش چگالی فیبر علاوه بر افزایش استحکام قابلیت های ماشین کاری و سطح سازی(رنگ و روکش)راافزایش می دهد.

موارد استفاده از فیبر های سنگین ) HDF ) عبارتند از:

روکش های درب،کف پوش ها ،پله ها ،قفسه های صنعتی،میز کارو …

HDF در صنعت درب به سه صورت مورد استفاده قرار می گیرد:

الف) HDF به صورت ورق مسطح

این ورق ها دارای ضخامت 3میلی متر می باشند که در حین تولید بوسیله غلطک شیارهای مشابه طرح چوب بر روی آن ایجاد می شود و درنهایت بر روی آن یک لایه آستر سفید پاشیده می شود.

امکان ایجاد طرح های متنوع و نامحدود بوسیله دستگاه CNC روی این ورق وجود دارد.

ب)HDF های قالب گیری شده

در این روش HDF به شکل خاصی که در پرس به آن داده می شود تولید شده و همانند روش قبل روی آن شیارهای طرح چوب ایجاد می شود این ورق ها  با ضخامت 3 میلی متر و  تقریبا در طرح 6 طرح مختلف و جود دارد.برای مشاهده این طرح ها می توانید به بخش محصولات سات مجموعه دربهای کلاسیک،دربهای HDF مراجعه کنید.

ورقهای HDF قابلیت رنگ پذیری دارند.رنگ شده دربهای HDF از زیبایی خاصی برخوردارند.

3-HDF های روکش شده(PVC,HPL )

ورق های  HDF را می توان با روکش های ملامینه ) HPL ) روکش کرد همچنین این محصول را می توان بوسیله پرس ممبران روکش PVC کرد.

درب HDF برای چه فضاهایی مناسب است؟

استفاده  از درب HDF بیشتر برای اطاق خواب و سرویس های بهداشتی می باشد اما به واسطه چگالی بالای ورق HDF واستحکام خوب آن می توان از درب HDF  برای درب  ورودی آپارتمان ها نیز استفاده کرد .البته پیشنهاد می شود در صورت استفاده از ورق مسطح  برای درب ورودی دو ورق 3میل HDF   روی هم پرس شود.انجام این کار باعث می شود هم استحکام درب HDF به میزان قابل توجهی بالا بود هم عمق شیار های CNC نیز افزایش یابد که به زیبایی کار می افزاید.

با توجه به قیمت مناسب و استحکام بالا استفاده از درب HDF در ساختمان ها  طی 10 سال اخیر بسیار زیاد شده( مخصوصا درب HDF قاب دار) است و همین امر باعث شده مصرف کننده های نهایی به دنبال درب های جدید تری باشند هر چند بعضی از این دربها عمر مفید کمتری دارند .لذا برای ایجاد تنوع می توان با استفاده از ورق های مسطح  و استفاده از دستگاه CNC می توان تنوع طرح درب HDF  را نامحدود و مطابق با هر سلیقه ای ارائه داد.

توجه:متاسفانه هنگام رنگ آمیزی درب HDF قسمت زیرین درب به علت در دید نبودن رنگ نمی شود و در صورت استفاده از دربHDF برای سرویس های بهداشتی چوب زیر دربHDF  آب را به خود جذب کرده و مرور زمان ورق HDF را از بین می برد .همچنین عده ای ورق های گالوانیزه را از سمت داخل سرویسهای بهداشتی در قسمت پایین درب نصب می کنند این حرکت باعث جلوگیری از پوسیدگی نمی شودبلکه تنها پوسیدگی را پنهان می کند و محل مناسبی برای تخم گذاری سوسک فراهم می شود.

کاربرد MDF در صنعت درب:

1-درب  MDF با روکش PVC :

در این دربها طرح مورد نظر بوسیله CNC روی MDF اجرا می شود و سپس روکش های PVC با ضخامتهای 0.2  یا 0.4 روی آن وکیوم می شود به طوری که کاملا در تمام شیارها PVC  حرکت کرده و پس از روکش کردن MDF طرح CNC به طور کامل قابل مشاهده است.لازم به ذکر است در برخی از مدلها طرح به صورت برجسته,ترکیب با شیارهای CNC  اجرا می شود بدین صورت که برجستگی ها جداگانه طراحی و ساخته شده و سپس این قطعات روی درب چسبانده می شوند و درنهایت  همانند قبل روکش PVC  وکیوم می شود.

قسمتهای کناری درب روکش PVC (کلاف درب) را نیز می توان با PVC  وکیوم کرد یا با رنگ مشابه رنگ آمیزی کرد .وکیوم کردن کلاف درب نیازمند دستگاه و تکنیک خاصی می باشد که در قیمت تمام شده درب نیز تاثیر گذار خواهد بود و در صورت عدم رعایت موارد ذکر شده پس از مدتی PVC کلاف درب جدا می شود لذا توصیه میشود برای پوشش چوب کلاف درب PVC از رنگ مشابه با روکش PVC استفاده شود.

این دربها با نام درب MDF روکش PVC یا به اختصاربا نام درب روکش PVC در بازار شناخته می شوند

نکته مهم:

آیا دربهای روکش PVC ضد آب هستند؟

همانطور که میدانیم  PVC مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد به طوری که ورقهای  PVC  با ضخامتهای 16 میل را برای ساخت کابینت سرویسهای بهداشتی  و کابینت زیر سینک  آشپزخانه به کار می برند.همین ذهنیت باعث شده که دربهای  روکش  PVC  را هم به غلط به عنوان درب ضد آب معرفی کنند در صورتی که ورقهای PVC ضد آب کلا PVC   می باشند اما درورقهای مورد استفاده ی صنعت درب روکشی از PVC  است که روی  MDF کشیده می شود.

به این نکته نیز باید توجه کرد که آب از سطح روی درب غیر قابل نفوذ است اما در صورتی که کلاف درب  PVC  نشده باشد  رطوبت از کلاف نفوذ خواهد کرد  و در صورت روکش شدن کلاف هرچند که نفوذ رطوبت کمتر خواهد شد اما به دلیل یک پارچه نبودن روکش از محل به هم رسیدن روکشها امکان نفوذ آب وجود دارد .ونکته بسیار مهمتر در مکان های بسیار مرطوب مانند حمام که بخار آب زیاد وجود دارد به مرور زمان روکشPVC ورقه خواهد کرد.

نفوذ آب از درزها را در  MDF های استفاده شده در کابینت که لبه های آن نیز نوار PVC  شده اند  بسیار دیده اید .

2- درب MDF روکش چوب

یک لایه نازک ورق چوب را بر روی MDF پرس می کنند این لایه چوب را از گونه های مختلف چوب تولید می کنند.دربهای ساخته شده با این ورق نیاز به رنگ آمیزی دارند .

رایج ترین  MDF روکش چوب در صنعت درب  MDF روکش ملچ می باشد.دربهای ساخته شده با این ورق با نام درب MDF روکش ملچ یا به اختصار درب روکش ملچ می شناسند.

ورق مورد استفاده در درب روکش ملچ با ضخامتهای 3و5و8 میلیمتر می باشد.

درب ملچ با روکش 3 میل را بیشتر برای دربهای داخلی استفاده می کنندو درب ملچ با روکشهای5و8 میل را برای دربهای ورودی استفاده میکنند.

آیا درب ملچ برای سرویس های بهداشتی و محیطهای مرطوب مناسب است؟

رنگ پاشیده شده بر روی درب MDF روکش ملچ مخصوصا اگرنیم پلی استر باشد و قسمتهای زیرین درب را نیز به خوبی رنگ کرده باشیم تا حد مطلوبی جلوی نفوذ آب را میگیرد اما در فضاهایی که آب به روی در پاشیده میشودمخصوصا  حمام که علاوه بر آب، بخار آب نیز وجود دارد پس از مدتی امکان ورقه کردن رنگ وجود دارد و دراین زمان آب مستقیما یا از طریق چوب کلاف به MDF نفوذ کرده وباعث ورم کردن درب خواهد شد .البته در صورت رنگ آمیزی مناسب، این درب در محیط های مرطوب حدود 2 سال بدون هیچ آسیبی ماندگاری دارد و پس از آن نیز بایستی قسمتهای آسیب دیده به سرعت ترمیم شود .

3-درب MDF خام 3 میل

ورق خام 3 میلی متر را بدون هیچ روکشی اغلب برای ساخت دربهای کمد دیواری استفاده می کنند. این دربها نیاز به رنگ آمیزی دارند و از آنجایی که استفاده از این ورق جهت کاهش هزینه می باشد کم هزینه ترین شیوه رنگ آمیزی آن استفاده از رنگ های ساختمانی و اجرا بوسیله غلطک می باشد.

4- درب MDF روکش ملامینه و یا کاغذی

ورقهایMDF روکش ملامینه یاکاغذی که در ساخت درب MDF استفاده می شود  دقیقا همان ورقهای مورد استفاده در کابینت و مبلمان اداری است.

اما در صنعت درب از   MDF 3میل با روکش کاغذی و ملامینه معمولا برای ساخت دربهای کمد دیواری  استفاده می شود و MDF های 8 و16 میل روکش ملامینه را در ساخت دربهای کار شده در پارتیشن بندی های اداری استفاده می کنند. هر چند استفاده از این ورقها برای ساخت دربهای اطاقی و یا سرویسی نیز مشکلی ایجاد نمی کند اما به لحاظ هزینه ای و کیفی جایگزین های مناسب تری نیز وجود دارد که از آن جمله می توان به درب HPL  اشاره کرد

5-درب MDF  لیزری

MDF  لیزریMDF ای خام است که شیارهایی مشابه رگه های چوب در آن ایجاد میشود.از نظر فرم و ظاهر شیار مشابه شیارهای ورقهای HDF است.

این دربها نیاز به رنگ آمیزی دارند.